Free Joomla Modules

Agenda

There are no up-coming events

Probleem Melden

buitenbeter device

Bedrijventerrein de Horsel

Dit is een bovenregionaal bedrijventerrein met een moderne en representatieve uitstraling. Binnen de economische structuurversterking van Parkstad Limburg vormt dit bedrijventerrein als “Poort van Parkstad” een belangrijke peiler. Door de strategische ligging in het snelwegennetwerk is de bereikbaarheid optimaal. Zeer zeker na de aansluiting van de buitenring in 2015 zal de Horsel als logistieke werklocatie een eyecatcher zijn. Het bedrijventerrein verkeert met de uitgifte van bedrijfskavels in de zichtlocatie in de afronding van de revitalisering.

de horsel

 

 

Geschiedenis de Horsel :

dehorsel in 1936

Voor het ontstaan van De Horsel moeten we teruggaan naar de 19e eeuw. Waar de naam "De Horsel" vandaan komt is ons tot op heden (nog) niet bekend. Wie het weet nodigen we graag uit om deze kennis met ons te delen. Naar verluid is de huidige Kleiwarenfabriek het oudste bedrijf op het terrein. Met de komst van van der Kreeke in 1968 en de Makro in 1971 begon het steeds meer op een bedrijventerrein te lijken.'

Mariet de Visser mailde ons : Horsel= uitzeefsel bij het horden Horden= 1. op 'n horde (grove zeef) ziften van grind, 2. 'n horde over het land slepen om de aardkluiten fijn te maken. Aangezien er zand en grond gezeefd wordt (werd), lijkt mij dat een mogelijke verklaring, want landbouwgrond was er op veel meer plaatsen.

Eigenlijk is het horsel of Hordsel: fijn grind uit grover grind. Een hor is een zeef, dus horsel is wat overblijft na het zeven van grind/zand. Horden is grind ziften voor tuinen.

 

De vereniging met de naam 'Belangengroep De Horsel' is in 1974 opgericht door Jacques van Wersch, toenmalig directeur van de Makro met aanvankelijk 12 leden. Op dat moment telde het terrein zo'n 24 bedrijven die binnen korte tijd aansloten bij de belangengroep. De statuten van de vereniging werden later in 1989 vastgelegd bij de notaris. Na diverse benamingen voor het gebeid zoals : industrie-gebied, industrieterrein, industriepark en bedrijvenpark werd uiteindelijk de benaming 'bedrijventerrein De Horsel' gekozen.